1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe minister Slob wil snel met leraren in gesprek

Beoogd minister voor basis- en voortgezet onderwijs, Arie Slob, wil snel met leraren in gesprek gaan. Hij begrijpt dat ze klagen over hun salaris en de werkdruk. "Ik ga naast ze staan en zal maximaal proberen te faciliteren dat ze hun werk goed kunnen doen."

Slob wil de komende regeerperiode "alles voor ze doen wat ik kan". Maar hij wijst erop dat hij wel gebonden is wat er in het regeerakkoord is afgesproken.

Dat betekent dat er begrenzingen zijn aan wat er financieel kan. "Maar laten we onze zegeningen tellen. En een van de eerste is dat er behoorlijk veel structureel geld beschikbaar komt."

Slob wil zich ervoor inzetten dat dit geld op de goede plek terecht komt. Hij vindt dat leerkrachten dat verdienen. "Dat zijn toch de mensen aan wie we onze kinderen toevertrouwen, en ze voelen zich soms best wel eens wat alleen."

Oud-ChristenUnie-leider Slob is zelf docent geweest. Hij gaf geschiedenis en maatschappijleer in Zwolle en in Amersfoort. In de Tweede Kamer had hij onderwijs in zijn portefeuille.

Hij heeft er veel zin in om aan de slag te gaan op wat hij het "ministerie van de toekomst" noemt.

Slob was vanmorgen de eerste van de negen bewindslieden die vandaag nog bij formateur Rutte langsgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl