Bloemen bij het Horsterwold bos waar Anne Faber werd gevonden ANP

De honderdduizenden handtekeningen die met een petitie zijn opgehaald na de dood van Anne Faber worden morgen overhandigd aan minister Blok van Veiligheid en Justitie.

Lydia de Jong trok zich het lot van de 25-jarige Faber uit Utrecht aan en startte kort na de vondst van het lichaam de petitie. Binnen 24 uur werd die meer dan 200.000 keer getekend. In totaal hebben ruim 413.000 mensen hun digitale handtekening gezet.

De petitie is gericht aan premier Rutte, minister Blok en de kliniek waar verdachte Michael P. zat. De Jong eiste een onderzoek naar de kliniek en indien nodig een aanpassing van de wet om herhaling te voorkomen.

Faber werd, op aanwijzing van de verdachte, op 12 oktober gevonden in een natuurgebied in Zeewolde. Ze was op 29 september verdwenen. Die dag maakte ze een fietstocht via Soest.

Onderzoek

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie van Veiligheid in Justitie zijn inmiddels begonnen met het onderzoek naar de forensisch psychiatrische afdeling Roosenburg waar zedendelinquent Michael P. zat om te resocialiseren. Een dag na de vondst van Anne Faber gaf minister Blok de inspecties opdracht om onderzoek te doen.

Ze bekijken of de psychiatrische afdeling veilige en verantwoorde zorg biedt. Ook doen ze onderzoek naar de besluiten die de betrokken organisaties hebben genomen rond Michael P.

STER reclame