NOS NieuwsAangepast

Lichaam Anne Faber gevonden

OM: lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

In een natuurgebied in Zeewolde is het lichaam gevonden van Anne Faber. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt op een persconferentie.

Anne Faber werd sinds 29 september vermist. Ze maakte die dag een fietstocht via Soest. Faber stuurde nog een selfie naar haar vriend, waarna ze spoorloos verdween. De afgelopen twee weken is er intensief naar haar gezocht.

De vondst van het lichaam is hard aangekomen bij de familie. Na de persconferentie zei een oom van Anne Faber dat het zwartste scenario helaas is uitgekomen. "Onze geliefde Anne is niet meer. De familie heeft dertien dagen in slopende onzekerheid verkeerd. Die periode is nu ten einde."

Gevonden op aanwijzing van verdachte

Gisteravond gaf de man die vastzit voor betrokkenheid bij haar vermissing en haar dood, Michael P., informatie aan de politie over de plaats waar het lichaam van Faber zou liggen. Vanmiddag werd op die plek bij Zeewolde inderdaad een lichaam gevonden. Uit forensisch onderzoek blijkt dat het gaat om het lichaam van Faber.

Het is nog onduidelijk wat er precies met Faber is gebeurd. Er wordt daarom onderzoek gedaan op haar lichaam. Op de vindplaats van het lichaam is ook nog urenlang sporenonderzoek verricht.

Anne Faber

De 27-jarige zedendelinquent Michael P. werd in 2012 veroordeeld voor de brute verkrachting van twee minderjarige meisjes en zat in een forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder, een plek langs de fietsroute van Faber.

P. is eerder vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat zijn voorarrest met veertien dagen wordt verlengd, omdat er voldoende verdenkingen tegen hem zijn om hem langer vast te houden.

De politie wil nog niet zeggen of de man meer details heeft gedeeld. Hij zit in beperkingen, wat inhoudt dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat.

Reconstructie: de vermissing van Anne van dag tot dag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl