NOS WielrennenAangepast

Wild pakt derde EK-medaille: brons op madison met Pieters

Wild en Pieters pakken op koppelkoers derde EK-medaille

Kirsten Wild en Amy Pieters hebben op de EK baanwielrennen in Berlijn brons veroverd op de madison. Het goud ging naar de Britse rensters Eleanor Dickinson en Elinor Bareker.

Lange tijd leken de Ierse vrouwen voor een verrassing te zorgen. Lydia Byolan en Lydia Gurley hadden twee ronden gepakt op het peloton, waar de toplanden er slechts een hadden. In de laatste sprint, waar dubbele punten te verdienen waren, wisten de Britsen hun buren echter alsnog te passeren.

Met haar bronzen plak heeft Wild haar setje op de EK compleet. Eerder pakte ze goud op de afvalkoers en zilver op het omnium. Vorig jaar was het brons op de madison ook voor haar, met Nina Kessler.

Wild en Pieters tevreden met brons na tweeënhalve week trainen

"Natuurlijk hoop je op meer, maar we hebben in tweeënhalve week zo veel progressie gemaakt", zegt Pieters. "Dit was pas onze eerste wedstrijd, ik hoop dat het in de toekomst steeds beter gaat."

'Hele winter hard werken'

Ook Wild kan leven met de bronzen medaille. "Ik ben heel tevreden. We rijden pas kort samen en doen het al heel goed op een olympisch onderdeel."

Pieters: "Qua techniek kunnen we nog veel verbeteren. We moeten nu de hele winter hard aan de slag en hopen dit bij de WK in Apeldoorn nog een keer te kunnen laten zien."

Orange Pictures
Laurine van Riessen

Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen zijn vroegtijdig uitgeschakeld in Berlijn. Beide rensters strandden in de achtste finales op de sprint.

Van de Wouw verloor van de Litouwse Simona Krupeckaite. De Oekraïense Olena Starikova was te sterk voor Van Riessen, die gisteren in de keirin niet verder kwam dan de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl