NOS WielrennenAangepast

Zilver voor Wild op omnium bij EK

EK-zilver voor Wild op omnium

Bij de EK wielrennen in Berlijn is Kirsten Wild er niet in geslaagd Katie Archibald te onttronen op het omnium. Net als bij de EK van 2016 en de WK van 2017 moest de 35-jarige Wild achter de 23-jarige Britse genoegen nemen met het zilver.

Na de eerste drie onderdelen (scratch, temporace en afvalkoers) moest Wild op de afsluitende puntenkoers (met acht sprints) acht punten goedmaken op de Schotse, maar dat zat er geen moment in.

Wild zette zich vanaf de start in het wiel van Archibald, maar kwam daar ook niet meer uit: de Schotse liep bij de eerste sprints verder uit. Archibald, die in Berlijn ook al de achtervolging won, pakte zo haar tiende Europese titel.

Het is de tweede medaille voor Wild deze EK. Afgelopen donderdag prolongeerde ze haar titel op de afvalkoers.

Wild heeft vrede met opnieuw zilver achter Archibald

Wild kon leven met het zilver achter Archibald. "Ze is gewoon heel snel en ook nog eens een sterke tijdrijder. Dat is een goede combinatie op de baan. Ik doe mee om de overwinning, maar zij zit er telkens voor."

Het verschil na vier onderdelen was zeven punten. "Ik had pech in de temporace. Ik viel bijna en verloor best wat punten. Al met al ben ik tevreden met deze uitslag."

Eind februari krijgt Wild een nieuwe kans om Archibald te verslaan. Dan zijn de WK baanwielrennen in Apeldoorn. Of Wild nog doorgaat tot de Olympische Spelen van 2020 weet ze nog niet. "Tokio is nog heel ver weg. Ik richt me eerst op de WK in Apeldoorn en daarna kijk ik verder."

Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen wisten zich niet te plaatsen voor de finale van de keirin.

Van Riessen kwam in haar halve finale als vierde over de meet, terwijl alleen de eerste drie door gingen naar de finale. Braspennincx kwam in de tweede halve finale ten val, nadat ze de fiets van Katy Marchant had geraakt.

Amy Pieters was in de eerste helft van de scratch (40 ronden) zeer actief, maar toen vier rensters in de slotfase een ronde voorsprong namen, zat ze er niet bij. Ze werd uiteindelijk dertiende.

'Herintreedster' Trine Schmidt won de scratch en dat was na de puntenkoers haar tweede titel op deze EK. Schmidt grossierde tussen 2004 en 2009 in Deense titels, stopte in 2011 en pakte haar carrière in 2016 weer op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl