NOS WielrennenAangepast

IJzersterke Wild prolongeert EK-titel op afvalkoers

Wild pakt overtuigend goud op afvalkoers bij EK baanwielrennen

Kirsten Wild heeft bij de EK baanwielrennen haar titel op de afvalkoers geprolongeerd. De Nederlandse was op de baan in Berlijn een klasse apart.

Wild kwam tegen haar zeventien concurrentes geen moment in de problemen en de Russin Jevgenia Augustina had in het beslissende een-tegen-een-gevecht zelfs niet de kracht meer om de strijd om het goud aan te gaan.

Juiste positie

Elke twee rondes valt er een renster af en Wild wist zich bij elke sprint in de juiste positie te manoeuvreren, om niet onaangenaam verrast te worden.

Pas toen er nog vijf rensters over waren, ging ze meer naar voren rijden om van kop af alles in de gaten te houden. Toen Wild, met alleen de Russin nog over als concurrent, even gas gaf,had ze meteen een onoverbrugbaar gat geslagen. De Italiaanse Maria Gulia Confalonieri greep het brons.

Het is de vierde EK-titel voor de 35-jarige Wild. Ze won eerder goud op de puntenkoers (2013 en 2016) en afvalkoers (2016).

Wild had alles "onder controle" tijdens gouden race

Geen medaille Stroetinga

Wim Stroetinga, vorig jaar nog goed voor brons op het onderdeel scratch, greep ditmaal naast een medaille. Het goud op het eveneens niet-olympische onderdeel was voor de Fransman Adrien Garel.

De Hongaar Krisztian Lovassy pakte het zilver, de Oekraïner Roman Gladisj het brons. Stroetinga eindigde met een ronde achterstand als veertiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl