NOS WielrennenAangepast

Gemotiveerde Wild beslist pas na EK en WK over deelname OS

Kirsten Wild is favoriet voor minimaal een medaille op elk onderdeel waaraan ze dezer dagen bij de EK baanwielrennen meedoet. Of het winnen van goud, zilver of brons de baanrenster motiveert om door te gaan tot en met de Spelen van Tokio in 2020, weet ze nog niet.

Wild beslist na WK over deelname OS

"Ik heb besloten dat ik eerst dit EK ga rijden", zegt Wild. "Dan komt het WK, dat heel interessant is. Daarna begint het kwalificatieproces voor Tokio. Ik denk dat ik het voor me uitschuif tot na het WK in Apeldoorn." De wereldkampioenschappen zijn van 28 februari tot en met 4 maart.

Als ze beslist om door te gaan, weet ze wél op welk onderdeel ze in ieder geval wil uitkomen in Tokio. "De koppelkoers, wat nu een olympisch onderdeel is, is wel interessant. Het trekt wel, maar het is nog heel ver weg..."

Over de Europese kampioenschappen is ze duidelijk. "Ik heb er zin in. Het zijn vier heel leuke onderdelen, onderdelen waarop ik ook een kans heb." Toch wil zij zichzelf niet meteen rijk rekenen. "Ik ga niet zeggen dat ik wel even vier keer ga winnen, het is baanwielrennen en het is topsport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl