Annabel Nanninga met FvD-leider Thierry Baudet
NOS Nieuws

Columniste Nanninga lijsttrekker Forum voor Democratie in Amsterdam

Columniste Annabel Nanninga wordt lijsttrekker voor het Forum voor Democratie bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Ze heeft dat bekendgemaakt in haar column op The Post Online. Vanwege haar nieuwe politieke ambitie is het meteen haar laatste bijdrage aan de site.

Nanninga werd benaderd door partijleider Thierry Baudet en kon niet weigeren, schrijft ze. "Het moment is daar. Politiek aanpakken wat ik als opiniemaker zo vaak aan de kaak stelde." Ze wil dat naar eigen zeggen doen met "idealen, democratische waarden en een scheutje Amsterdamse branie".

Baudet is blij met de lijsttrekker. "Ik ben al jaren fan van Annabel Nanninga", zegt hij tegen The Post Online. "Ze heeft een zeer scherp oog voor wat er misgaat in Nederland en hoe het beter kan en moet."

Oud-VVD'er

Op plaats twee van de FvD-lijst in Amsterdam staat publicist Yernaz Ramautarsing, op plek drie oud-VVD-Kamerlid Anton van Schijndel.

Amsterdam is de enige gemeente waar het Forum voor Democratie op 21 maart meedoet met de verkiezingen. Wel ondersteunt de partij de campagne van Leefbaar Rotterdam in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl