Thierry Baudet legt de eed af in de Tweede Kamer
NOS NieuwsAangepast

Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam bundelen krachten

Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam bundelen hun krachten bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De twee partijen willen daardoor in de campagne sterker staan, maken lijsttrekkers Thierry Baudet en Joost Eerdmans bekend in De Telegraaf.

Baudet zegt dat de partijen dezelfde uitgangspunten hebben en dat Forum honderden leden heeft in Rotterdam, die Leefbaar kunnen versterken. Forum voor Democratie heeft zelf geen kandidatenlijst bij de verkiezingen in Rotterdam. Alleen in Amsterdam doet Forum mee onder zijn eigen naam.

Leefbaar Rotterdam is de eerste lokale partij waarmee Baudet gaat samenwerken, maar daarbij zal het volgens hem niet blijven. "Wij zoeken allianties met lokale partijen waarvan wij de ideeën onderschrijven."

Baudet en Eerdmans spreken tegen dat hun samenwerking gericht is tegen de PVV, die in Rotterdam volgend jaar voor het eerst meedoet. Eerdmans zegt dat hij PVV-leider Wilders als bondgenoot ziet, maar niet snapt waarom hij nu in Rotterdam wil meedoen. "Ik zou zeggen: kies een andere stad waar veel meer te doen is".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl