NOS - Michiel Breedveld
NOS Nieuws

FvD en Leefbaar Rotterdam presenteren samen 'krachtvoer voor liberalen'

"Forum voor Democratie is jong en fris en wij hebben de ervaring". Met deze woorden opende Leefbaar Rotterdam-voorman Joost Eerdmans de eerste gezamenlijke bijeenkomst in een Rotterdamse uitgaansgelegenheid. "We vullen elkaar aan."

De samenwerking tussen de twee partijen werd in juni bekendgemaakt. Ze zullen samen optrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart en bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2019.

Krachtvoer

Eerdmans noemde FvD-leider Baudet vanmiddag in Rotterdam de man die Nederland aan het opschudden is, "de coming man". Baudet zei dat we overgeleverd zijn aan een groep mensen die het niet goed met ons voor hebben. "We hebben het veel te lang gepikt, veel te lang geslikt. We moeten ons zelfvertrouwen herwinnen en we moeten ons herpakken."

FvD-Kamerlid Hiddema denkt dat beide partijen wijzer worden van de samenwerking. "Want wij kunnen Rotterdam als voorbeeld gebruiken voor wetgeving in de Tweede Kamer." Hiddema sloot de presentatie van de drie mannen af met een nieuwe slogan: "het krachtvoer voor echte liberalen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl