In Valetta is een tijdelijk grafteken opgericht voor Galizia
NOS Nieuws

Malta looft miljoen uit voor gouden tip over moord op journalist

De Maltese regering heeft een beloning van een miljoen euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de betrokkenen bij de moordaanslag op onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia. De tipgever kan ook rekenen op bescherming.

Ook als de informant zelf betrokken is bij de moord, wordt hij of zij opgeroepen zich te melden. In dat geval kan er een beroep worden gedaan op wetgeving die klokkenluiders beschermt.

De onderzoeksjournaliste, die op haar veelgeprezen blog corruptiezaken behandelde en de bijnaam 'Eenpersoons WikiLeaks' had, kwam maandag om het leven bij een bomaanslag op haar auto. Ze spaarde politici, onder wie premier Muscat, niet op haar blog. De laatste tijd onderzocht ze politici van de oppositie, die ze zwendelaars noemde.

Aangifte

Twee weken geleden deed Galizia nog aangifte vanwege doodsbedreigingen. Wie er achter de moord zit, is nog volstrekt onduidelijk. Een Nederlands forensisch team helpt bij het onderzoek.

De regering van Malta noemt het onderzoek naar de moord van buitengewoon groot belang. "Er moet gerechtigheid komen, ongeacht de kosten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl