De Brede School in Hoeven mag niet open
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Twijfels over veiligheid bouw, Brabantse school mag niet open

De Brede School in Hoeven gaat voorlopig niet open omdat de aannemer niet kan aantonen dat het gebouw veilig is. In het nieuwe pand is dezelfde bouwtechniek gebruikt als bij de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport.

Toen vorige week bleek dat het pand mogelijk onveilig is, werd de verhuizing stilgezet. Leerlingen van basisscholen de Lindenlommer en Reuzelaar en kinderen van de peuterspeelzaal blijven daarom in het oude pand, schrijft Omroep Brabant.

Burgemeester Jobke Vonk-Vedder van de gemeente Halderberge wil geen risico nemen. "Uit onderzoeken blijkt dat er geen volledige zekerheid kan worden gegeven over de vloerconstructie. Het gaat over een gebouw waar de kinderen van Hoeven dag in, dag uit onderwijs krijgen."

Vloerplaten

Eind mei stortte een deel van de parkeergarage op Eindhoven Airport in. De vloer bleek te zwak. Er was sprake van vloerplaten die op elkaar aansloten, waar ter plekke een betonnen laag overheen gestort werd. De topvloer van de bovenste verdieping ging werken door warmte.

In september presenteerden twee bureaus de uitkomsten van onderzoek. Ze adviseerden om in kaart te brengen welke bouwwerken met dezelfde techniek waren gebouwd. De minister nam die raad over.

Advertentie via Ster.nl