Een drone bij de ingestorte parkeergarage
NOS NieuwsAangepast

BAM zet drones in bij onderzoek ingestorte parkeergarage

BAM is begonnen met een eigen onderzoek naar het instorten van de nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport. Omdat de bouwplaats vanwege het veiligheidsrisico niet te betreden is, is het bedrijf daarbij afhankelijk van drones.

Naast het onderzoek van de bouwer zullen er ook onafhankelijke onderzoeken komen, verwacht een woordvoerder van BAM. "Maar wij zijn het aan de buitenwereld verplicht om zelf een deugdelijk onderzoek uit te voeren."

Het onderzoek zal zich richten op alle facetten van de bouw, "van de tekentafel tot de bouw zelf", stelt de woordvoerder. Hoelang het gaat duren weet het bedrijf nog niet.

"We werken met de grootst mogelijke spoed. We zijn zelf van het onderzoek afhankelijk om de stabiliteit van de garage te kunnen inschatten." Pas daarna kan BAM samen met de opdrachtgever bepalen wat er verder moet gebeuren.

Veiligheidszone

Bij het onderzoek zullen tientallen mensen van BAM betrokken worden. Het gaat om een kernteam van een ingenieursbureau van BAM dat niet bij de bouw van de garage betrokken was, en andere deskundigen.

Rond de locatie is een ruime veiligheidszone ingericht. Dat heeft gevolgen voor het verkeer bij de luchthaven. Een weg is afgesloten. Er zijn verkeersregelaars en extra bewegwijzering ingezet om het vliegveld bereikbaar te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl