De ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport
NOS NieuwsAangepast

Eindhoven Airport waarschuwt voor vertraging na instorten parkeergarage

Eindhoven Airport waarschuwt reizigers extra reistijd in te calculeren wegens verschillende wegafzettingen rond de luchthaven. Gisteren stortte bij het vliegveld een deel van een parkeergarage in aanbouw in.

De luchthaven heeft verkeersregelaars ingezet. Tot nu toe stroomt het verkeer goed door. Wel is de Kiss & Ride bij het vliegveld dicht, die ligt vlak naast het ingestorte gebouw, zegt een woordvoerder van Eindhoven Airport.

Bezoekers van de luchthaven worden omgeleid

Aannemer BAM is sinds gisteravond in een ruimte op de luchthaven aan het praten over het incident. Directeur Jan Kempkens van BAM Bouw zei tegen Omroep Brabant dat hij nog geen idee heeft wat er is misgegaan. "Ik werd een kwartiertje na de instorting gebeld. Ik kon het gewoon niet geloven en ben meteen gekomen." Medewerkers hebben zaterdag nog aan de vloer gewerkt, maar dat kan volgens hem de instorting niet hebben veroorzaakt.

BAM wil verder niets tegen de pers zeggen. Later vanmiddag overlegt de bouwer met Eindhoven Airport en de gemeente. Het gebouw was nog niet overgedragen aan de luchthaven.

De ravage bij de garage is groot. Ongeveer een derde van het vier verdiepingen tellende gebouw is ingestort. Niemand raakte gewond.

Een ruim gebied rond de garage is afgezet om te kunnen onderzoeken of er nog meer instortingsgevaar is en wat de oorzaak was.

In het gebouw komt behalve een parkeergarage met 800 plaatsen ook een vestiging van McDonald's en een busstation. Het kostte ongeveer 13 miljoen euro. Het gebouw zou in juli opengaan.

Nieuwe parkeergarage Eindhoven Airport deels ingestort

Het vliegverkeer had gisteren slechts beperkt last van de chaos. Enkele vluchten liepen vertraging op doordat de stroom uitviel, maar de noodstroom schakelde snel in.

Eindhoven Airport is het tweede vliegveld van Nederland. Jaarlijks vliegen zo'n 4,7 miljoen mensen naar meer dan zeventig bestemmingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl