Roy Price
NOS NieuwsAangepast

Ook studiobaas Amazon weg na beschuldiging seksuele intimidatie

In de VS is weer een kopstuk uit de entertainmentindustrie opgestapt vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie. De baas van film- en tv-studio Amazon, Roy Price, heeft ontslag genomen.

Vorige week vertelde producer Isa Hackett op televisie dat Price haar in 2015 ongepast benaderd had. Hackett had kort na het voorval al aan de bel getrokken bij Amazon, maar het bedrijf deed niks met haar beschuldiging.

Seksuele intimidatie in de Amerikaanse entertainmentindustrie is volop in het nieuws sinds filmproducent Harvey Weinstein begin deze maand in de schijnwerpers kwam te staan. Hij wordt door actrices en andere vrouwen uit de filmwereld beschuldigd van seksueel misbruik en verkrachting.

#metoo

Price zou hebben geweten van het misbruik door Weinstein. Rose McGowan, een van de actrices die het misbruik door Weinstein aan de orde hadden gesteld, zegt dat ze Price had verteld van de aanranding. Met die informatie zou de studiobaas niets hebben gedaan.

De beschuldigingen aan het adres van Weinstein leiden tot een golf aan reacties. Wereldwijd delen vrouwen hun eigen ervaringen met seksueel ongewenst gedrag via de hashtag #metoo.

Bob Weinstein

Inmiddels ligt ook Harveys broer Bob Weinstein onder vuur vanwege een beschuldiging van seksuele intimidatie. Een medewerker van een tv-serie gemaakt door het bedrijf van de Weinsteins zegt dat Bob Weinstein haar herhaaldelijk oneerbare voorstellen heeft gedaan.

De televisiezender die de serie uitzendt is een onderzoek gestart. Zaterdag veroordeelde Bob Weinstein zijn broer nog in een tv-interview. "Ik walg van de acties van mijn broer. En ik leef mee met de slachtoffers", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl