Filmproducent Harvey Weinstein
NOS NieuwsAangepast

Filmproducent Harvey Weinstein ontslagen na seksuele-intimidatieclaims

De Oscar-winnende filmproducent Harvey Weinstein (Pulp Fiction, Shakespeare in Love) is ontslagen door de filmmaatschappij die hij mede heeft opgezet. Weinstein kwam afgelopen week in het nieuws omdat hij door zeker acht vrouwen werd beschuldigd van seksuele intimidatie.

Weinstein had zijn werkzaamheden een paar dagen eerder al neergelegd. "Doordat we de laatste dagen nieuwe informatie hebben gekregen over Harvey Weinstein hebben wij, de Weinstein Company, besloten dat Weinstein per direct is ontslagen", schrijft het bedrijf in een verklaring.

Het is onduidelijk of er nog meer informatie naar boven is gekomen, of dat de filmmaatschappij doelt op de eerdere beschuldigingen.

Beschuldigingen

The New York Times bracht het nieuws over de producent afgelopen week voor het eerst naar buiten. In de Amerikaanse krant vertelden enkele slachtoffers van Weinstein hun verhaal, waaronder de Amerikaanse actrice Ashley Judd. Tijdens de opnamen van de film Kiss the Girls (1997) zou Weinstein haar gevraagd hebben om naar zijn hotelkamer te komen. Daar vroeg hij haar om hem te masseren en of ze wilde toekijken terwijl hij stond te douchen, schrijft de krant.

Ook actrice Rose McGowan lokte hij in 1997 naar zijn hotelkamer. Voor dat incident betaalde Weinstein later een schikking van 100.000 dollar.

Excuses

Weinstein bood afgelopen week zijn excuses aan. "In de jaren 60 en 70 waren de regels over gedrag en werkplekken anders. Dat was de cultuur toen", zei hij donderdag. Ook beloofde hij in therapie te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl