Consument kan prijzen concertkaartjes nu echt vergelijken

Aangepast
ANP

Sites die kaartjes aanbieden voor concerten, theater en festivals houden zich beter aan de regels. Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) worden kaartjes nu aangeboden inclusief boekings- en andere kosten. De toezichthouder had de sites tot 1 oktober de tijd gegeven om de prijzen aan te passen.

De ACM tikte de sites afgelopen zomer op de vingers. Consumenten klaagden dat de prijzen op de sites niet duidelijk waren. Er kwamen vaak nog boekings- of printkosten bij. Een kaartje werd soms nog wel 20 procent duurder door de verborgen kosten. Volgens de wet moeten de kosten direct duidelijk zijn.

Omslag ten goede

"Wij stellen vast dat de branche een omslag ten goede heeft laten zien. Consumenten kunnen nu aan het begin van hun boeking zien hoeveel ze kwijt zijn aan hun ticket en kunnen de prijzen zo beter vergelijken", zegt directeur Bernadette van Buchem van de ACM.

Bij een paar aanbieders zijn de prijzen nog niet aangepast. Zij voeren volgens de ACM nu de laatste aanpassingen door. Als er daarna toch nog bedrijven zijn die de verplichte kosten niet direct in de prijs verwerken, volgen er sancties. Dat kan een boete zijn.

STER Reclame