Ingang Lowlands ANP

Sites die kaartjes verkopen voor festivals of concerten moeten boekingskosten en andere extra kosten duidelijker vermelden. Al meteen als iemand een kaartje gaat kopen moeten de extra kosten zichtbaar zijn. Nu is het soms zo dat die kosten pas in beeld komen als de kaartjes worden afgerekend.

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt wil dat uiterlijk op 1 oktober de boekingssites hun beleid hebben aangepast, anders volgen er boetes.

De ACM reageert met de maatregel op klachten van consumenten. Soms wordt een kaartje wel 20 procent duurder door de verborgen kosten.

Volgens de ACM komt het de concurrentie ten goede als er meer duidelijkheid komt over de precieze prijzen van tickets. Eerder nam de toezichthouder maatregelen om verborgen toeslagen bij de verkoop van vliegtickets aan te pakken.

De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals verwacht dat de ticketverkopers zonder morren hun sites gaan aanpassen. "We kunnen heel goed leven met deze maatregel. Het vergt wat aanpassingen in de systemen, maar het komt voor elkaar", aldus Berend Schans, directeur van de vereniging.

STER reclame