Gerard de Kloet

De Amsterdamse crimineel Benaouf A. is aan het eind van de middag overgebracht van de gevangenis in Roermond naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Dat bevestigt zijn advocaat. A. werd vervoerd met een helikopter.

Zijn vermoedelijke handlangers probeerden hem gisteren met een helikopter uit de gevangenis in Roermond te bevrijden. Dat mislukte doordat de Amsterdamse recherche lucht van de plannen had gekregen.

Bronnen van de NOS zeiden dat A. de gevangene was die bevrijd had moeten worden. De politie wilde dat niet bevestigen, maar zijn advocaat, Sander Janssen, leidt uit de overbrenging van vandaag af dat justitie ervan uitgaat dat Benaouf A. bevrijd had moeten worden.

EBI

De EBI in Vught is een speciale afdeling van de P.I. Vught, onder meer bedoeld voor gedetineerden die vluchtgevaarlijk zijn en na een vlucht mogelijk opnieuw een ernstig geweldsdelict willen plegen.

A. zit een straf uit van twaalf jaar omdat hij in 2012 medeplichtig was aan een liquidatie. Dat was het begin van de Mocro-oorlog in de Amsterdamse onderwereld, die aan meer dan twintig mensen het leven heeft gekost.

STER reclame