Harvey Weinstein
NOS Nieuws

Weinstein na nieuwe beschuldiging in beeld bij Britse justitie

Na de Amerikanen start nu ook de Britse justitie een onderzoek naar de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein. De politie in Londen doet dat naar aanleiding van een nieuwe beschuldiging van ongewenst seksueel gedrag door Weinstein.

Het is niet bekendgemaakt wie de aanklacht heeft gedaan, wel dat de aangifte is gedaan bij de politie in het Merseyside-district in het noordwesten van Engeland. De beschuldiging zou betrekking hebben op een gebeurtenis in de regio Londen in de jaren 80.

Oude aangifte

De recherche in New York maakte vanmorgen bekend dat het een oude aangifte uit 2004 opnieuw tegen het licht gaat houden. Verdere details gaf de politie niet. Harvey Weinstein liet via zijn woordvoerder weten dat hij geen commentaar wenste te geven.

Weinstein ligt sinds vorige week onder vuur toen een aantal vrouwen in The New York Times vertelde dat ze door de filmproducent op seksueel ongewenste wijze waren benaderd. Onder hen was actrice Ashley Judd. Ook actrice Rose McGowan lokte hij in 1997 naar zijn hotelkamer. Voor dat incident betaalde Weinstein later een schikking van 100.000 dollar.

In de afgelopen dagen kwamen er steeds meer beschuldigingen naar buiten, waarna Harvey Weinstein werd ontslagen door zijn eigen productiemaatschappij.

Beroemde namen

Onder de vrouwen die hun verhaal hebben gedaan zijn beroemde namen als Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie.

Weinstein heeft vorige week zijn excuses aangeboden en gezegd dat zijn gedrag deels te verklaren was doordat er in de vorige eeuw een andere moraal geheerst zou hebben. Volgens hem is de seks met de vrouwen nooit tegen hun wil gebeurd.

In Hollywood is de aanvankelijke stilte over het gedrag van Weinstein omgeslagen in collectieve afkeuring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl