'Lufthansa neemt delen van failliete Air Berlin over'

AFP

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa neemt zoals verwacht grote delen van het failliete Air Berlin over. Topman Carsten Spohr zegt tegen dagblad Rheinische Post dat de handtekeningen vanmiddag worden gezet.

Spohr spreekt van een grote dag voor zijn bedrijf. Naar verwachting betaalt Lufthansa 1,5 miljard euro voor het grootste deel van Air Berlin. Met de aankoop krijgt Lufthansa er zo'n tachtig vliegtuigen bij. Waarschijnlijk zullen die gebruikt worden om prijsvechter Eurowings te laten groeien.

Air Berlin vroeg in augustus faillissement aan nadat de maatschappij in acute geldnood was gekomen toen grootaandeelhouder Etihad uit Abu Dhabi bekendmaakte geen geld meer in het bedrijf te willen steken.

Lufthansa en Easyjet

Met een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro van de Duitse overheid kon een groot deel van de vluchten van Air Berlin doorgaan. Uiterlijk 28 oktober is de laatste vlucht.

Sinds het faillissement is gezocht naar kopers voor onder meer de vloot en landingsrechten van Air Berlin. De afgelopen twee weken hebben de curatoren exclusief onderhandeld met Lufthansa en het Britse Easyjet.

STER Reclame