NOS NieuwsAangepast

Originele foto's van NASA-astronauten onder de hamer

 • Skinner Auctioneers and Appraisers
  Portret van astronaut Buzz Aldrin in 1969
 • Skinner Auctioneers and Appraisers
  Mercury-astronauten in juli 1960
 • Skinner Auctioneers and Appraisers
  Ruimtevaartuig Gemini 7 in december 1965
 • Skinner Auctioneers and Appraisers
  De eerste vanuit de ruimte genomen foto (1962)

De eerste foto van de aarde die een astronaut vanuit de ruimte maakte en de eerste afbeelding van het maanoppervlak komen binnen handbereik.

Deze en 443 andere foto's die NASA-astronauten maakten, gaan op 2 november onder de hamer bij het veilinghuis Skinner Auctioneers and Appraisers in Marlborough in de Amerikaanse staat Massachusetts.

De foto's zijn tussen 1961 en 1972 genomen tijdens de Mercury-, Gemini- en Apollomissies van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Een anonieme privé-verzamelaar kocht ze van NASA-wetenschappers en medewerkers, schrijft AP.

Armstrong

Op een van de foto's is te zien dat de aarde wordt verlicht door de zon. De foto die John Glenn maakte, is de eerste foto die vanuit de ruimte is genomen. Ook een beroemde foto die Neil Armstrong in 1969 van zijn collega Buzz Aldrin maakte, wordt geveild.

Volgens fotografie-specialist Michelle Lamunière van het veilinghuis zijn de foto's niet alleen waardevol vanwege hun wetenschappelijke en historische betekenis, maar ook vanwege hun artisticiteit.

Ze zijn omgerekend tussen de 250 en de 7580 euro per stuk waard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl