Er kwam veel politie naar het PSV-stadion in Eindhoven, vanwege de verdachte situatie
NOS Nieuws

Terreurverdachte die filmde bij PSV-stadion niet vervolgd

De man die in juni bij een concert van Guus Meeuwis in het Philips Stadion werd opgepakt, wordt niet vervolgd. De 29-jarige man werd verdacht van het mogelijk voorbereiden van een terroristisch misdrijf, maar het Openbaar Ministerie zegt te weinig bewijs tegen de man te hebben.

De politie rukte in Eindhoven massaal uit, vanwege een mogelijk geradicaliseerde man. Hij was een bekende van de politie. De man kon geen goede verklaring geven waarom hij aan het filmen was en had geen kaartje voor het concert. Een concrete dreiging voor een aanslag was er niet.

Toen hij vastzat, mocht hij alleen contact hebben met zijn advocaat. Een week later werd de man vrijgelaten, omdat het politieonderzoek te weinig had opgeleverd om de man langer vast te houden. Hij was nog wel steeds verdachte.

Feestende mensen

Volgens de advocaat van de verdachte, Monique Hendriks, had hij geen kwade bedoelingen. "Hij was een filmpje aan het maken voor Facebook van feestende mensen. Het is goed dat we allemaal heel alert zijn, maar hierdoor worden onschuldige mensen de dupe."

De advocaat zegt dat de verdachte door politie "binnenstebuiten" is gekeerd. "Als je eenmaal terreurverdachte als stempel hebt, word je heel goed onderzocht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl