Politie bij Philips Stadion in Eindhoven door verdachte situatie
NOS NieuwsAangepast

Grote politiemacht bij concert in Eindhoven, man opgepakt

De politie is gisteravond in Eindhoven massaal uitgerukt vanwege een mogelijk geradicaliseerde man. Hij is aangehouden.

De man was rond 20.15 uur aan het filmen bij het stadion van PSV, waar een concert van Guus Meeuwis aan de gang was. Hij kon geen goede verklaring geven voor wat hij aan het doen was en had geen kaartje voor het concert.

Omdat hij ook nog eens een bekende van de politie was, werd er een grote politiemacht ingezet. Concrete dreiging voor een aanslag is er niet geweest, zegt de politie. De arrestant is een man van 29 jaar uit Amsterdam.

Op en rond het station van Eindhoven waren tientallen agenten op de been Er was ook een politiehelikopter in de lucht. Agenten stonden in linie op het station en buiten waren veel politiebusjes. Er werden eenheden uit Noord-Brabant en daarbuiten ingezet.

Op sociale media was te zien dat er geen paniek was bij het concert en dat het optreden gewoon doorging. Toen het was afgelopen liepen de mensen rustig naar buiten.

 • ANP
  Een motoragent blokkeert de weg
 • ANP
  Agenten op het station van Eindhoven
 • Harrie Grijseels
  Politie bij het Philips Stadion
 • ANP
 • ANP
  Veel politie-inzet
 • ANP
 • ANP

Journalist Michiel Bosgra van het lokale station Studio040 zegt dat het concert van Guus Meeuwis wat langer is doorgegaan. Ook melden bezoekers op Twitter dat er vanavond geen vuurwerk is afgestoken, waar dat gisteren bij de afsluiting van het concert wel zo was.

De politie is alert op terreurdreiging bij grote evenementen, zeker na de aanslag in Manchester bij een concert van Ariana Grande, zegt verslaggever Henrik-Willem Hofs. "Een telefoontje of een dreigement op sociale media kan dan al aanleiding zijn om voor de zekerheid extra politie op te roepen."

Eerder deze week was al duidelijk geworden dat er extra veiligheidsmaatregelen waren genomen bij het concert.

De burgemeester van Eindhoven zegt op Twitter dat hij blij is met de rustige afloop van het concert. De verdachte wordt verhoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl