Politie bij het Philips Stadion, vorige week vrijdag ANP
NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Terreurverdachte die filmde bij PSV-stadion komt voorlopig vrij

De man die vorige week vrijdag werd opgepakt bij het Philips Stadion in Eindhoven komt vrij. Volgens de rechter heeft het politieonderzoek te weinig opgeleverd om de man langer vast te houden. "Iemand vastzetten is een zwaar middel, dat is nu niet gepast", zegt een woordvoerder van de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van mogelijke betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen van een terroristisch misdrijf. In het stadion was op dat moment een concert van Guus Meeuwis bezig.

De 29-jarige Amsterdammer is een geradicaliseerde moslim en gedroeg zich volgens de politie verdacht. Hij was buiten het stadion aan het filmen en had geen kaartje voor het concert. Een grote politiemacht werd opgetrommeld vanwege de aanwezigheid van de man.

Huiszoeking

Het Openbaar Ministerie wilde hem twee weken langer vasthouden. Omdat het onderzoek nog volop bezig is, wil het OM niet meer details naar buiten brengen over de zaak. De verdachte zat in beperkingen en mocht alleen contact hebben met zijn advocaat.

Het huis van de man is eerder doorzocht. De 'Groots met een zachte G'-concertreeks van Meeuwis ging na de tumultueus verlopen vrijdagavond gewoon door. Wel golden meer veiligheidsmaatregelen in en rond het stadion.

STER reclame