De politie maakt de vondst bekend van het hoofd en de ledematen van Kim Wall EPA

Zweden en Denemarken trekken in november samen op om met behulp van dna-databanken in beide landen te onderzoeken of Peter Madsen bij een aantal onopgeloste moorden in Zuid-Zweden betrokken is geweest.

Madsen zit vast in Denemarken voor de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall. Afgelopen weekeinde vond de Deense politie een tas met haar hoofd en ledematen. Eerder was haar romp al aangespoeld op een eiland in de buurt van Kopenhagen. Madsen houdt vol dat de journaliste door een ongeluk om het leven is gekomen en dat hij haar een zeemansgraf heeft gegeven.

Gemarteld

Bij een huiszoeking zijn op een computer die door Madsen werd gebruikt beelden gevonden van vrouwen die gemarteld en gewurgd werden en daarna werden onthoofd. Volgens de Deense politie zijn het echte beelden.

In het zuiden van Zweden zit de politie nog met zo'n 120 onopgeloste moorden. Van een aantal van de slachtoffers zijn net als bij Kim Wall de ledematen afgehakt. De databestanden van Zweden en Denemarken worden volgende maand gekoppeld zodat het dna van Madsen met het materiaal kan worden vergeleken dat bij deze moordzaken is gevonden.

STER reclame