Duikers zoeken al anderhalve maand naar de ledematen van Kim Wall
NOS NieuwsAangepast

Lichaamsdelen journaliste Kim Wall gevonden

De Deense politie heeft het hoofd en de benen van de Zweedse journaliste Kim Wall gevonden. Ook hebben duikers kledingstukken gevonden. Dat heeft de politie op een persconferentie bekendgemaakt.

De lichaamsdelen zijn samen met een mes gevonden in plastic zakken. Die waren verzwaard met stukken metaal om ze te laten zinken. De vondst is gedaan in de buurt waar de torso van Wall in augustus werd gevonden. Er zaten geen breuken in de schedel. Eerder deze week bleek uit informatie van het Openbaar Ministerie dat er vijftien steekwonden op de romp zaten.

Belangrijke bewijsstukken

Op de werkcomputer van hoofdverdachte Peter Madsen zijn filmpjes gevonden waarin vrouwen worden onthoofd en gewurgd. De video's dienen als ondersteunend bewijs in de zaak tegen de uitvinder. Het OM is ervan overtuigd dat Madsen de dader is door gevonden dna-sporen van Wall op zijn lichaam.

Twee maanden geleden raakte de journaliste vermist na een bezoek aan de onderzeeër van Madsen. Eerst zei de uitvinder dat hij de journaliste in Kopenhagen had afgezet. Later zei Madsen dat ze aan boord was verongelukt door een dichtvallend luik. De Deen houdt vol dat hij onschuldig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl