ANP

Bij de zoektocht naar de vermiste Anne Faber zijn vandaag geen nieuwe aanwijzingen gevonden. Rond 18.00 uur staakte de politie de zoekactie bij het Blookerpark in Huis ter Heide. Morgen gaat de zoektocht weer verder.

Zo'n 150 mensen doorzochten vandaag een gebied ten westen van het park waar donderdag een fiets werd gevonden, die vrijwel zeker van de 25-jarige vrouw is. Het zoekteam bestond uit politiemensen, medewerkers van het Rode Kruis en vrienden en familieleden.

Fietstocht

De Utrechtse Anne Faber keerde vorige week vrijdag niet terug na een fietstocht. Vanuit Baarn stuurde ze aan het begin van de avond nog een selfie, daarna verdween ze van de radar.

De dag erop kwam ze niet opdagen bij een afspraak. Daarop verspreidde de politie een opsporingsbericht. Dinsdag vond een voorbijganger een jas in Huis ter Heide, die van de vermiste vrouw bleek te zijn. Daar vlakbij werd ook een rugzak gevonden. In de vijver waar donderdag haar fiets werd gevonden, is verder niets aangetroffen.

Amber Alert

De Tweede Kamer wil onderzoeken of het Amber Alert voortaan ook kan worden ingezet als er een volwassene wordt vermist. Dat gebeurt nu alleen nog bij kinderen.

RTL meldde vandaag dat een meerderheid van de Kamer het plan steunt om uit te zoeken of het Amber Alert kan worden uitgebreid. Fractieleden van GroenLinks en PvdA stellen daar morgen Kamervragen over.

STER reclame