NOS NieuwsAangepast

Gevonden jas is van vermiste Anne Faber, ook rugzak gevonden

Vijver leeggepompt op zoek naar Anne Faber

De jas die dinsdag werd gevonden bij Huis ter Heide is de jas van de vermiste Anne Faber, meldt de politie na forensisch onderzoek van het NFI. Huis ter Heide ligt op de fietsroute die Faber vermoedelijk volgde. Er wordt nog onderzocht of er sporen van anderen op de jas zitten.

In het Blookerpark in Huis ter Heide, waar eerder een zwarte fiets in de vijver werd gevonden, heeft de ME ook een rugzak gevonden die lijkt op de tas die Anne Faber bij zich had.

De vijver waar de fiets in werd ontdekt is vandaag drooggelegd. De politie heeft er verder niets gevonden wat mogelijk een aanknopingspunt vormt in deze zaak.

Onderzoek gestaakt

Het onderzoek in Huis ter Heide is voor vandaag beëindigd. Het is te donker en de politie is bang daardoor sporen te missen.

Morgen gaat het onderzoek verder. Dan wordt de achtergebleven modder op de vijverbodem doorzocht.

'Geen ongeluk'

De fiets is volgens de politie vrijwel zeker van de vermiste vrouw. Onderzoek dat momenteel wordt verricht, moet dit nog wel bevestigen. Volgens de politie ziet de fiets er niet uit alsof er een ongeluk is gebeurd.

Donderdagavond doorzocht een team van forensisch onderzoekers de wateren rond de plaats waar de jas werd gevonden. Bij deze zoektocht werd de fiets aangetroffen.

Sinds vrijdag vermist

De 25-jarige vrouw wordt sinds vorige week vrijdag vermist. Ze maakte vorige week vrijdagavond een fietstocht in Utrecht en werd vervolgens niet meer gezien. In Baarn verstuurde ze aan het begin van de avond nog een selfie met haar telefoon. Zaterdagochtend werd alarm geslagen toen ze niet kwam opdagen bij een afspraak.

Er wordt al dagen naar Faber gezocht in de omgeving van Huis ter Heide en Soest. Haar telefoon maakte voor het laatst contact met een zendmast ten zuiden van Soest. De politie heeft inmiddels ruim vijfhonderd tips binnengekregen die worden onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl