ANP
NOS NieuwsAangepast

Politie kamt omgeving Huis ter Heide uit op zoek naar Anne Faber

In de zoektocht naar de vermiste Anne Faber kamt de ME aan het eind van de middag met ongeveer veertig man het bos uit waar een jas en andere kleding zijn gevonden. De politie wil zeker weten dat er vanmorgen, bij een zoektocht met honden, niets over het hoofd is gezien.

Ook wordt nog gezocht naar de zilverkleurige telefoon van de vrouw. Aan de zoektocht van vanmorgen nam ook een groep burgers deel.

Dna-onderzoek

De jas die gisteren bij het dorp Huis ter Heide (gemeente Zeist) werd gevonden, is vermoedelijk van de 25-jarige Utrechtse vrouw, die al sinds vrijdag spoorloos is.

Van de andere kledingstukken is niet bekend of ze van Faber zijn. De kleding is naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht voor dna-onderzoek. De politie hoopt dat vandaag nog duidelijk wordt of de jas echt van Faber is.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond zijn zo'n 35 tips binnengekomen. De politie bekijkt of daar bruikbare tips tussen zitten. Indien nodig zal de zoektocht ook morgen doorgaan.

Camerabeelden

De familie Faber heeft vanmiddag een verklaring verstuurd waarin de politie wordt bedankt voor "de goede samenwerking tot dusverre".

De familieleden doen een klemmend beroep op iedereen in de omgeving van de vindplaats van de kleding die camerabeelden heeft. Ze vragen de beelden die vrijdag tussen 17.00 uur en middernacht zijn opgenomen, te bewaren en deze zo nodig ter beschikking te stellen aan de politie.

De politie heeft beelden opgevraagd van onder meer een nabijgelegen defensieterrein en van een McDonald's-filiaal.

Politie kamt omgeving Huis ter Heide uit op zoek naar Anne Faber

Faber wordt sinds vrijdagavond vermist. "Ze was naar niemand op weg, had gezegd dat ze een stuk ging fietsen en is uiteindelijk overvallen door het slechte weer", zei de politie vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal. "Wat er verder is gebeurd, is nog een raadsel. Ons doel is om zo snel mogelijk helderheid te krijgen over waar zij verblijft."

De politie heeft haar fietsroute gereconstrueerd op basis van de gegevens van Fabers telefoon. Waarschijnlijk heeft ze vanuit haar woonplaats Utrecht een knooppuntenroute gefietst, die haar via De Bilt, Bilthoven, Hollandsche Rading en Lage Vuursche naar de rand van Baarn bracht.

De laatste selfie die ze verstuurde, maakte ze bij knooppunt 64 bij Baarn. Vandaar fietste ze langs Soest. Ten zuidwesten van Soest ging haar telefoon uit de lucht. Huis ter Heide ligt nog een stuk ten zuiden daarvan, aan de andere kant van de voormalige vliegbasis Soesterberg.

politie
De bewuste fietsroute, bij knooppunt 64 heeft Anne nog een selfie gemaakt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl