Het fietspad door het bos waar een jas is gevonden die vermoedelijk van Anne Faber is
NOS NieuwsAangepast

Gevonden jas vermoedelijk van vermiste Anne Faber

Bij Huis ter Heide is een jas gevonden die vermoedelijk van de vermiste Anne Faber uit Utrecht is. Dat maakte de politie bekend in Opsporing Verzocht.

De jas is door een voorbijganger gevonden op de fietsroute die de politie vandaag eerder bekendmaakte. Die route is gebaseerd op de telefoongegevens van Anne. De 25-jarige vrouw wordt sinds vrijdagavond vermist.

De politie doorzoekt het gebied, nabij een fietspad door het bos. Op de route die de politie heeft gepubliceerd, is te zien dat het gaat om het traject tussen knooppunt 9 en 50, bij Huis ter Heide. Dat is een heel stuk zuidelijker dan de plek waar eerst gezocht werd, bij Soest.

De bewuste ANWB-route, bij knooppunt 64 heeft Anne nog een selfie gemaakt

Uit de gegevens bleek verder dat haar telefoon ten zuiden van Soest voor het laatst contact heeft gemaakt met een zendmast. Dat was vrijdagavond iets voor 19.30 uur, in de buurt van knooppunt 56.

Faber heeft vermoedelijk een knooppuntenroute van de ANWB gefietst, vanuit De Bilt richting Hollandsche Rading, via Lage Vuursche naar Baarn. Bij knooppunt 64, op het randje van Baarn, is de laatste selfie gemaakt die ze heeft verstuurd. Daarna vervolgde ze de route, tot de telefoon voorbij Soest, in de omgeving van het Berkenlaantje, uit de lucht ging. Wat er daarna is gebeurd, is niet bekend.

Vanavond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de vermissing. De politie heeft veel informatie gedeeld op internet in de hoop dat mensen met nuttige informatie komen. Tot nu toe zijn er 300 tips binnengekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl