NOS SchaatsenAangepast

Knegt bekroont prima optreden met zilver op 500 meter

Sjinkie Knegt begint steeds beter in vorm te raken. Bij de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht werd het boegbeeld van het Nederlandse shorttrack tweede op de 500 meter. Eerder op de dag was hij als vijfde geëindigd op de 1.500 meter.

In de halve finales van de 500 meter liet Knegt zich al van zijn behendigste kant zien door zijn schaats in extremis voor de Zuid-Koreaan Seo Yi-ra te over de streep te duwen.

In de finale herhaalde hij dat kunststukje en dit keer was plaaggeest Hwang Dae-Heon het slachtoffer. Het goud op de 500 meter bleef buiten bereik. Die eer ging naar de Canadees Samuel Girard.

  • NOS
    Sjinkie Knegt wordt tweede in de finale op de 500 meter
  • NOS
    In de halve finales op de 500 meter had Sjinkie Knegt ook al voor een finishfoto gezorgd

Harde val Breeuwsma

Voor Daan Breeuwsma eindigde de 500 meter met een harde klap tegen de stootkussens. De Fries ging in de kwartfinales onderuit, schoof op handen en knieën over het ijs richting de boarding en eindigde met zijn hoofd in de kussens.

Breeuwsma werd enige tijd onderzocht op het ijs, maar zijn verwondingen vielen uiteindelijk mee. Ook Dylan Hoogerwerf kwam niet verder dan de kwartfinales.

Geschrokken Breeuwsma 'verwacht snel weer te schaatsen'

Uitslag 500 meter mannen

1. Samuel Girard (Can
2. Sjinkie Knegt (Ned)
3. Hwang Dae-heon (Zko)
4. Shaoang Liu (Hon)
5. Kim Do-kyoum (Zko)

Knegt vijfde op 1.500 meter

Eerder op de dag kwam Knegt niet verder dan de vijfde plaats op de 1.500 meter. Het goud was voor de Zuid-Koreaan Hwang Dae-heon, die de Hongaar Shaolin Sandor Liu en de Canadees Charles Hamelin achter zich hield.

De shorttracker uit Bantega reed lange tijd in een relatief kansloze positie. Zes ronden voor het einde leek hij zich naar de tweede plaats te knokken, maar de ervaren Canadees Hamelin stak daar een stokje voor.

In de slotronde probeerde hij zich met een alles-of-nietsactie nog wel te mengen in de strijd om de medailles, maar die manoeuvre mislukte volledig.

Daardoor leek de laatste plaats in de finale zijn deel, maar door een straf voor Girard eindigde Knegt toch als vijfde.

Uitslag 1.500 meter mannen

1. Hwang Dae-heon (ZKo)
2. Shaolin Sandor Liu (Hon)
3. Charles Hamelin (Can)
4. Shaoang Liu (Hon)
5. Sjinkie Knegt (Ned)
6. Samuel Girard (Can)

Itzhak de Laat eindigde als derde in de B-finale en werd daardoor uiteindelijk negende op de 1.500 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl