NOS SchaatsenAangepast

Knegt grijpt brons in eerste finale van het seizoen

WB shorttrack Boedapest: Knegt derde op 1.500 meter

Sjinkie Knegt is het shorttrackseizoen met een bronzen medaille begonnen. De Nederlander eindigde als derde op de 1.500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Boedapest.

De wereldbekerhouder op deze afstand ging in Boedapest lang aan de leiding, maar werd in de laatste bocht gepasseerd door de Zuid-Koreanen Lim Hyo-jun en Hwang Dae-heon.

"Ik heb een goede 1.500 meter gereden", zei een tevreden Knegt na afloop. "Tactisch was het heel sterk. Dit was het hoogst haalbare."

Uitslag 1.500 meter

1. Lim Hyo-jun (ZKo)
2. Hwang Dae-heon (ZKo)
3. Sjinkie Knegt
4. Seo Yi-ra (ZKo)
24. Daan Breeuwsma
45. Dennis Visser

Choi wint bij vrouwen

Bij de vrouwen won Choi Min-jeong de 1.500 meter. De Zuid-Koreaanse sloeg in de finale, waar geen Nederlandse vrouwen aan meededen, toe op de laatste meters. Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof waren in de halve finales uitgeschakeld.

Lange tijd leek het erop dat Kim Boutin zou gaan winnen, maar zowel Shim Suk-hee als Choi kwam kort voor de finish nog voorbij de Canadese. Na afloop kreeg Shim echter een penalty voor een overtreding, waardoor Deanna Lockett opschoof in de uitslag en het brons kreeg omgehangen.

Choi won ondanks veel wereldtitels nog nooit de 1.500 meter bij een WK of Olympische Spelen. In 2015 bij de WK in Moskou veroverde ze het brons en een jaar later in Seoul won ze de zilveren medaille.

Uitslag 1.500 meter

1.Choi Min-jeong (ZKo)
2.Kim Boutin (Can)
3.Deanna Lockett (Aus)
4.Elise Christie (GB)
18.Yara van Kerkhof
22.Jorien ter Mors
diskw.Suzanne Schulting

Dordrecht

De wereldbekerwedstrijden in Hongarije zijn de eerste races van het shorttrackseizoen. Volgende week verhuist het peloton naar Dordrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl