NOS NieuwsAangepast

Bijna half miljard euro voor verlagen werkdruk leraren

Er gaat bijna een half miljard euro extra naar de verlaging van de werkdruk in het basisonderwijs. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws en De Telegraaf.

Het geld dat de vier formerende partijen uittrekken, komt boven op het bedrag van 270 miljoen euro dat basisschoolleraren er volgend jaar bij krijgen voor salarisverhoging. Het is bedoeld voor bijvoorbeeld extra onderwijsassistenten en kleinere klassen.

Het nieuws komt een dag voor een grote lerarenstaking. Morgen gaan tienduizenden basisschoolleraren naar Den Haag om meer geld te eisen en daar verandert het nieuws over het extra geld niets aan, zegt onderwijsbond AOb.

NOS-verslaggever Ron Fresen benadrukt dat de formerende partijen een signaal willen afgeven aan de leraren. "Zo van: we luisteren echt wel naar jullie." Het is ook geen toeval dat het nieuws een dag voor de staking uitlekt, aldus Fresen.

Niet genoeg

De leraren zijn nog niet tevreden met het genoemde bedrag. "Het is bij lange na niet genoeg en de staking gaat dus door", zegt Thijs den Otter van de AOb. "We willen behalve 500 miljoen voor het verlagen van de werkdruk ook 900 miljoen euro voor salarisverhoging. Die toegezegde 270 miljoen was een eerste stapje. Dit is een vervolgstap, maar we willen het volle pond."

Hij voegt er nog aan toe dat hij de toezeggingen van de formerende partijen eerst zwart op wit wil zien en niet in de vorm van geruchten die door bronnen zijn bevestigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl