Leraren demonstreerden in juni al op het Malieveld voor meer salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs.
NOS NieuwsAangepast

Bond verwacht morgen tienduizenden demonstrerende leraren in Den Haag

Onderwijsbond AOb verwacht morgenmiddag ongeveer 30.000 stakende basisschoolleraren op een manifestatie in Den Haag. De 270 miljoen euro die de politiek extra wil uittrekken voor basisonderwijs, is volgens de bond niet genoeg. En dus wordt er weer gedemonstreerd voor meer geld en een lagere werkdruk.

De AOb verwacht dat zo'n 300 bussen met leraren uit het hele land naar Den Haag gaan. Ongeveer 90 procent van de basisscholen gaat volgens Thijs den Otter van de AOb de hele dag op slot. "Op basis van de aanmeldingen en reacties denken wij dat bijna alle 7000 basisscholen dichtgaan."

Lerarentekort

Volgens de actievoerders is er 1,4 miljard euro nodig voor het basisschoolonderwijs, waarvan minimaal 900 miljoen voor de salarissen van leraren. "Er is een groot lerarentekort en dat moet je wegnemen", zegt Den Otter. "Nu worden studiekiezers geconfronteerd met de boodschap dat ze weinig verdienen en het gruwelijk druk krijgen."

De overige 500 miljoen euro is volgens de bond nodig om de werkdruk weg te nemen. "Dan kun je zorgen voor kleinere klassen en meer onderwijsondersteuners. Dan kunnen we eindelijk weer conciërges aannemen, want die zijn door de jaren heen wegbezuinigd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl