'Technisch hart Ajax is een gedrocht'

Aangepast
Arno Vermeulen, Mikos Gouka en Simon Zwartkruis NOS

Ondanks de wijzigingen die Ajax doorvoerde in zijn zogenoemde technisch hart, zijn de voetbalkenners in het Sportforum nog altijd negatief over het orgaan.

Maandag liet Ajax in een schriftelijke verklaring weten dat algemeen directeur Edwin van der Sar zich terugtrekt als voorzitter van het technisch hart, dat daardoor nu gevormd wordt door directeur spelersbeleid Marc Overmars, assistent-trainer Dennis Bergkamp en jeugdtrainer Saïd Ouaali. Overmars is de nieuwe voorzitter.

De timing van de wisseling van de wacht is vreemd, zegt Simon Zwartkruis van Voetbal International. Van der Sar werd als vredesstichter bij de groep gehaald in de tijd dat het in het technisch hart escaleerde tussen Wim Jonk en Dennis Bergkamp. "Michael Kinsbergen was destijds algemeen directeur bij Ajax. Hij noemde Van der Sar 'de rijdende rechter'. Nu is het nog steeds onrustig binnen de clubleiding. Ze zijn er dus niet veel mee opgeschoten."

NOS-commentator Arno Vermeulen: "Het technisch hart is een gedrocht. Daar lijkt nu niks aan te veranderen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Van der Sar moest als rijdende rechter fungeren'

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Deze keer zaten voetbaljournalisten Simon Zwartkruis (VI) en Mikos Gouka (AD) en voetbalcommentator Arno Vermeulen (NOS) aan tafel. Het Sportforum is in zijn geheel hier terug te luisteren.

De leden van het Sportforum spraken ook over Virgil van Dijk. De voetballer werd door bondscoach Dick Advocaat op het allerlaatste moment toegevoegd aan de selectie die cruciale WK-kwalificatiewedstrijden gaat spelen tegen Wit-Rusland en Zweden.

Van Dijk werd in eerste instantie niet opgeroepen omdat hij na een lange blessure nog amper had gespeeld. Dit weekend had Van Dijk bij zijn club Southampton pas zijn eerste basisplaats dit seizoen. En prompt riep Advocaat hem maandag op.

Opmerkelijk. "Dit is wel heel mager allemaal", zegt Zwartkruis. Vermeulen voegt toe: "Gods wegen en die van Advocaat zijn ondoorgrondelijk. Advocaat zei me gisteren: 'Van Dijk haal ik er niet meer bij, maar morgen kan het weer anders zijn'. Dat zie je momenteel heel erg bij hem. In eerste instantie, toen hij bondscoach werd, leek hij naar de lange termijn te kijken. Maar nu zie je ook dat hij per weekend wisselt."

STER Reclame