Arno Vermeulen, Mikos Gouka en Simon Zwartkruis
NOS VoetbalAangepast

'Technisch hart Ajax is een gedrocht'

Ondanks de wijzigingen die Ajax doorvoerde in zijn zogenoemde technisch hart, zijn de voetbalkenners in het Sportforum nog altijd negatief over het orgaan.

Maandag liet Ajax in een schriftelijke verklaring weten dat algemeen directeur Edwin van der Sar zich terugtrekt als voorzitter van het technisch hart, dat daardoor nu gevormd wordt door directeur spelersbeleid Marc Overmars, assistent-trainer Dennis Bergkamp en jeugdtrainer Saïd Ouaali. Overmars is de nieuwe voorzitter.

De timing van de wisseling van de wacht is vreemd, zegt Simon Zwartkruis van Voetbal International. Van der Sar werd als vredesstichter bij de groep gehaald in de tijd dat het in het technisch hart escaleerde tussen Wim Jonk en Dennis Bergkamp. "Michael Kinsbergen was destijds algemeen directeur bij Ajax. Hij noemde Van der Sar 'de rijdende rechter'. Nu is het nog steeds onrustig binnen de clubleiding. Ze zijn er dus niet veel mee opgeschoten."

NOS-commentator Arno Vermeulen: "Het technisch hart is een gedrocht. Daar lijkt nu niks aan te veranderen."

'Van der Sar moest als rijdende rechter fungeren'

De leden van het Sportforum spraken ook over Virgil van Dijk. De voetballer werd door bondscoach Dick Advocaat op het allerlaatste moment toegevoegd aan de selectie die cruciale WK-kwalificatiewedstrijden gaat spelen tegen Wit-Rusland en Zweden.

Van Dijk werd in eerste instantie niet opgeroepen omdat hij na een lange blessure nog amper had gespeeld. Dit weekend had Van Dijk bij zijn club Southampton pas zijn eerste basisplaats dit seizoen. En prompt riep Advocaat hem maandag op.

Opmerkelijk. "Dit is wel heel mager allemaal", zegt Zwartkruis. Vermeulen voegt toe: "Gods wegen en die van Advocaat zijn ondoorgrondelijk. Advocaat zei me gisteren: 'Van Dijk haal ik er niet meer bij, maar morgen kan het weer anders zijn'. Dat zie je momenteel heel erg bij hem. In eerste instantie, toen hij bondscoach werd, leek hij naar de lange termijn te kijken. Maar nu zie je ook dat hij per weekend wisselt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl