Virgil van Dijk in actie tegen Zweden
NOS VoetbalAangepast

Advocaat haalt Van Dijk bij Oranje voor cruciale duels

Virgil van Dijk is door bondscoach Dick Advocaat toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden. De verdediger meldt zich net als de andere internationals vanavond in Huis ter Duin.

Van Dijk had afgelopen weekend zijn eerste basisplaats dit seizoen in het eerste elftal van Southampton, na een eerdere invalbeurt. Daarvoor was de twaalfvoudig international een half jaar uit de roulatie geweest vanwege een enkelblessure en transferperikelen.

Mislukte transferpogingen

Toen Van Dijk in de zomer weer fit was, wilde hij een transfer afdwingen naar een Engelse topclub door niet meer in actie te komen voor Southampton. Liverpool meldde zich, maar het kwam niet tot een overgang. Wel tot een verstoorde voorbereiding op het huidige seizoen.

Virgil van Dijk zaterdag in actie voor Southampton

Door de toevoeging van Van Dijk bestaat de selectie van Oranje nu uit 25 spelers. Nederland speelt zaterdag 7 oktober in en tegen Wit-Rusland. Dinsdag 10 oktober is Zweden in Amsterdam Oranjes laatste tegenstander in WK-plaatsingsgroep A.

Advocaat heeft ook bij een andere verdediger, Stefan de Vrij, geïnformeerd hoe die ervoor stond. Hij meldde zich vorige week af bij Oranje, maar speelde dit weekend wel voor zijn club SS Lazio.

Omdat De Vrij aangaf die wedstrijd met pijn te hebben gespeeld, besloot Advocaat hem niet alsnog op te roepen zoals nu met Van Dijk. "Als iemand niet honderd procent fit is, roep ik hem niet op", zei de bondscoach gisteravond.

'De Vrij krijgt bij Lazio toch geen pistool op zijn hoofd?'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl