Stefan de Vrij viert zijn goal tegen Sassuolo
NOS VoetbalAangepast

Advocaat 'vol verbazing' over basisplaats De Vrij bij Lazio

Bondscoach Dick Advocaat keek zondag raar op toen hij zag dat Stefan de Vrij in de basis stond bij SS Lazio in het Serie A-duel met Sassuolo (6-1 winst). De verdediger had zich eerder in de week met een blessure afgemeld bij Oranje.

Advocaat laat aan de NOS weten "vol verbazing" te hebben vernomen dat De Vrij 67 minuten heeft meegedaan en in het duel tegen Sassuolo zelfs heeft gescoord. Na de wedstrijd is er contact geweest met de verdediger. De Vrij vertelde in dat gesprek nog steeds met pijn te spelen.

"Als iemand niet honderd procent fit is, roep ik hem niet op", aldus Advocaat, die De Vrij dus buiten de selectie laat. Wat voor blessure de verdediger heeft, is niet bekend.

'De Vrij krijgt bij Lazio toch geen pistool op zijn hoofd?'

Ook Virgil van Dijk is niet opgenomen in de selectie voor de cruciale WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Zweden, komende zaterdag en de daaropvolgende dinsdag. Hij deed zaterdag echter wel negentig minuten mee met Southampton.

Advocaat houdt ook hem buiten de selectie, maar zet de deur voor komende week wel op een kier. "Hij heeft bijna negen maanden niet gespeeld, dan roep ik je niet op. Maar goed, dat is zoals het er nu voorstaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl