Wekdienst 28/9: Playboy-baas overleden en beste topvrouw bekendgemaakt

Aangepast
EPA/NOS

Goedemorgen, Playboy-baas Hugh Hefner is overleden. En de Topvrouw van het Jaar wordt vandaag bekendgemaakt.

Vanochtend eerst af en toe regen. In de middag klaart het vooral in het westen en zuiden soms op en schijnt af en toe de zon. Het wordt een graad of 20. Morgen een paar graden warmer met eerst nog zon, maar later op de dag meer bewolking en regen. Het weekend wordt koeler met af en toe regen.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van files en de situatie op het spoor.

Weerplaza

Wat brengt vandaag?

- De Topvrouw van het Jaar 2017 wordt bekendgemaakt. Kanshebbers zijn Ingrid de Graaf van Aegon, Petra van Hoeken van de Rabobank en Marjan Rintel van de Nederlandse Spoorwegen.

- De rechtbank in Den Haag doet uitspraak in de zaak die speelt rondom de moord op zakenman Koen Everink. De verdachte van die moord, Mark de J., probeert via de civiele rechter alsnog DNA-sporen los te krijgen van het Openbaar Ministerie. Het dna-materiaal zou zijn onschuld bewijzen, maar het OM weigert het materiaal af te staan.

- In Tallinn, Estland, komen de regeringsleiders van de Europese Unie bij elkaar. Ze gaan het hebben over de toekomst van Europa. Het zal in ieder geval gaan over de verregaande plannen van president Macron.

In februari bezocht Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert de militairen in Mali ANP

Wat heb je gemist?

De grote man achter Playboy, Hugh Hefner, is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij is een natuurlijke dood gestorven. Hefner richtte het naaktblad in 1953 op. In de eerste editie stond een naaktfoto van de toen nog onbekende Marilyn Monroe op de centerfold. Zij was na die druk direct bij veel Amerikanen bekend: het blad ging zo'n 54.000 keer over de toonbank. Daarna volgden andere playmates als Pamela Anderson, Carmen Electra en Anna Nicole Smith.

Ander nieuws uit de nacht:

- Dode door vallend rotsblok in Yosemite: meerdere brokstukken vielen van de bekende rots El Capitan op een populaire route.

- '85 procent van leden motorbendes heeft een strafblad': volgens de NRC is een derde meer dan tien keer veroordeeld.

- Pete Hoekstra doorstaat verhoor: hij wordt zo goed als zeker de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland.

En dan nog dit:

De NOS zocht uit hoe sterk de dijk bij jou om de hoek is. Een infographic laat goed zien waar de risico's op een overstroming het grootst zijn:

Hoe sterk zijn de dijken bij jou in de buurt?

Fijne dag!