VVD-onderhandelaar Rutte op het Binnenhof
NOS NieuwsAangepast

Formatiedag 194: Kamerdebat over eigen risico

Het eerste officiële plan van de formerende partijen is vandaag besproken in de Tweede Kamer. Minister Schippers diende vandaag het wetsvoorstel in dat het eigen risico volgend jaar op 385 euro moet bevriezen. Zij kwam daarmee tegemoet aan de wens van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, die daar vorige week de dag na Prinsjesdag afspraken over maakten.

De 'oppositie in wording' probeerde in een fel debat nog veranderingen aan te brengen in het plan, maar dat lijkt niet te lukken. Morgen is de stemming, zowel in de Tweede als in de Eerste Kamer.

Eind in zicht

De onderhandelende partijen zaten ook vandaag weer uren om de tafel en ook voor morgen staat een bijeenkomst onder leiding van informateur Zalm op het programma.

Hoelang de gesprekken nog duren, blijft moeilijk te zeggen, maar het is wel duidelijk dat het einde in zicht is. Op de vraag of het deze week wordt of volgende week antwoordde D66-leider Pechtold: "Al het streven is zo snel mogelijk." Pechtold zei ook dat hij er nog niet uit is of hij Kamerlid wil blijven of bewindsman wil worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl