Miljoenen mensen in Engeland maken gebruiken van de taxidienst
NOS NieuwsAangepast

Ruim half miljoen handtekeningen tegen verbod Uber in Londen

In Londen zijn binnen een dag meer dan 500.000 handtekeningen verzameld tegen het verbod op Uber. De taxidienst had aan gebruikers gevraagd een online petitie te ondertekenen. De vergunning om taxidiensten van Uber aan te bieden, wordt namelijk niet verlengd.

Gisteren maakte de vervoersorganisatie Transport for London (TfL) bekend de vergunning niet te verlengen, omdat het bedrijf niet meer voldoet aan de regelgeving voor taxidiensten in Londen.

Chauffeurs van Uber zouden meer ongelukken veroorzaken dan andere taxidiensten. Ook heeft Uber volgens TfL onvoldoende gedaan om chauffeurs met een criminele achtergrond te weren. Daarnaast speelt mee dat de taxidienst software gebruikt die voorkomt dat de autoriteiten de taxidienst kunnen controleren.

Greg Hands, de minister van Buitenlandse Handel, heeft kritiek op het besluit om de Uber-taxi's te verbieden in de hoofdstad. Op Twitter schrijft hij dat straks 40.000 chauffeurs zonder werk zitten en 3,5 miljoen gebruikers in de steek worden gelaten.

Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, steunt het opzeggen van de licentie wel. Hij zegt dat de veiligheid van klanten voorop moet staan en dat Uber al langer te maken had met veiligheidsproblemen omdat het bedrijf zich niet aan de regels houdt. "Die regels zijn er niet voor niets."

Op social media laten veel mensen blijken dat ze het niet eens zijn met de burgemeester. Khan zegt dat hij de klachten van de Uber-chauffeurs en de gebruikers van de taxidienst begrijpt. Maar de woede die mensen hebben, moet volgens Khan gericht zijn op Uber zelf en niet op hem.

Uber gaat in beroep tegen het besluit. In afwachting van een nieuwe uitspraak mogen de Uber-taxi's blijven rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl