Dara Khosrowshahi (links) met zijn vrouw
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe baas voor Uber moet dienst in rustig vaarwater brengen

Taxidienst Uber heeft een nieuwe baas, melden Amerikaanse media. Het is Dara Khosrowshahi, die tot nu toe leiding gaf aan online reisbureau Expedia. De raad van bestuur zat het hele weekend bijeen om te stemmen over een nieuwe ceo.

In de race waren meer grote namen uit het Amerikaanse bedrijfsleven, zoals Jeffrey Immelt, de voormalige baas van General Electric, en topvrouw Meg Whitman van Hewlett Packard.

Immelt trok zich in de loop van zondag terug, toen bleek dat hij onvoldoende steun zou krijgen. Vervolgens leek Whitman de beste kaarten te hebben, maar uiteindelijk ging de benoeming dus toch naar Khosrowshani.

Misstanden

Hij moet Uber na een uiterst turbulente periode weer in rustiger vaarwater brengen. De vorige baas, de flamboyante mede-oprichter Travis Kalanick, moest in juni zijn biezen pakken. Hij was verwikkeld in seksschandalen en kreeg veel kritiek vanwege de grove manier waarop hij omging met zijn werknemers. Bovendien is hij in een hooglopend conflict verwikkeld met een van de investeerders in Uber.

Verder waren er verdenkingen van bedrijfsspionage en andere misstanden, waardoor er een strafrechtelijk onderzoek kwam tegen Uber.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl