NOS NieuwsAangepast

Applaus en gezang als steun voor burgemeester Van der Laan

Zeker duizend mensen hebben hun steun betuigd aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Ze hadden zich verzameld voor zijn ambtswoning aan de Herengracht.

Rond 20.00 uur begonnen aanwezigen te applaudisseren. Na het applaus zetten ze het nummer Aan de Amsterdamse grachten in. Vooraf deelden vrijwilligers de tekst van het nummer uit aan het publiek.

Na het applaus en zingen kwam de echtgenote van Van der Laan kort naar buiten met twee van hun kinderen aan haar zijde. "Jullie burgemeester had hier graag zelf willen staan, maar dat gaat helaas niet", zei Femke van der Laan. Ook zei ze dat haar echtgenoot het allemaal had gehoord en dat hij ervan had genoten.

Initiatiefnemer Caesar Bast zei tegen AT5 dat hij zelden zoiets moois had gezien. "Ik heb een brok in mijn keel. Volgens mij hebben we laten zien dat deze stad keihard van Van der Laan houdt."

Femke van der Laan bij de ambtswoning

Afgelopen maandag maakte Van der Laan bekend dat hij zijn taken neerlegt. In een brief aan alle Amsterdammers schreef de 62-jarige Van der Laan dat zijn artsen hem niet meer kunnen behandelen aan zijn longkanker.

Van der Laan richt zich in de tijd die hem nog rest volledig op zijn gezin en zijn naasten. Hij trad in de zomer van 2010 aan als burgemeester van Amsterdam. Eerder was hij onder meer advocaat en minister voor Wonen, Wijken en Integratie.

Eberhard van der Laan en Willem-Alexander bezochten begin september samen de Amsterdamse Jordaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl