Een urinoir, ook voor vrouwen?
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Vrouwen blazen plasactie af vanwege verwachte drukte

De vrouwen die vrijdagavond op het Leidseplein in Amsterdam een 'urinoir-actie' wilden houden, hebben dat plan afgeblazen. Ze kunnen de veiligheid niet langer garanderen. Het evenement stond gepland tijdens de uitgaansavond.

De belangstelling blijkt te groot, meldt organisatrice Cathelijne Hornstra op Facebook. De bedoeling was dat vrouwen massaal in het urinoir op het Leidseplein zouden gaan plassen.

"Wegens overweldigende belangstelling zijn we uit ons jasje, of ehhhh de Krul, gegroeid." Op de beoogde locatie is echt geen plek voor alle vrouwen die hebben toegezegd te komen, schrijft ze. Dat zijn ruim 1100 deelnemers, mogelijk 7900 belangstellenden.

Wildplassen

De actie was bedoeld als protest tegen de uitspraak in de zaak tegen een wildplassende vrouw. De rechter oordeelde dat vrouwen met hoge nood best in een urinoir kunnen plassen.

De zaak trok internationale belangstelling en leidde tot publieke verontwaardiging. Veel mensen vinden dat er niet genoeg openbare wc's voor vrouwen zijn.

De actie gaat nu verder op sociale media. Hornstra roept vrouwen op een foto van een urinoir in Amsterdam te uploaden op Facebook of Instagram met de hashtag #wildplassen. Wat ze met die foto's gaat doen, is nog niet bekend, schrijft NH.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl