Medewerkers van het Rode Kruis delen water uit aan bewoners in Cay Bay op Sint Maarten
NOS NieuwsAangepast

Rode Kruis deelt dekzeilen uit vanwege storm Maria

Het Rode Kruis deelt op Sint-Maarten dekzeilen uit aan mensen die een zwaar beschadigd huis hebben of die dakloos zijn geworden door orkaan Irma. Volgens een woordvoerder zijn de zeilen hard nodig omdat er de komende dagen veel regen wordt verwacht door de komst van de tropische storm Maria.

Maria is op weg naar de Bovenwindse Eilanden. De afgelopen dagen is het al meer gaan regenen. Met de zeilen kunnen de bewoners hun beschadigde huizen afdekken.

Huizen met blauwe dekzeilen van het Rode Kruis

"De meeste mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd. Huizen zijn daadwerkelijk een geraamte", zegt een woordvoerder van het Rode Kruis vanaf het eiland. Gisteren zijn 250 dekzeilen uitgedeeld. Eilandbewoners komen regelmatig op medewerkers af om te vragen om een zeil.

Shelter

Veel mensen die geen bewoonbaar huis meer hebben, slapen bij familie. Voor wie geen uitwijkadres heeft, is een opvang geopend. Daar wonen nu 68 mensen. Veel mensen merken dat het meer is gaan regenen, maar ze maken zich nog geen zorgen over de tropische storm Maria.

Op straat op het eiland liggen nog altijd veel voorwerpen, zoals delen van daken en meubelstukken. De angst is dat die spullen in de rondte gaan vliegen als Maria daadwerkelijk een orkaan wordt.

Het Rode Kruis verwacht de komende dagen nieuwe dekzeilen. Een Hercules-toestel van de luchtmacht staat klaar om naar het eiland te vliegen; aan boord zijn naast dekzeilen ook andere hulpgoederen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl