Het gebouw van AVROTROS in Hilversum
NOS Nieuws

AVROTROS dreigt met rechtszaak om Nieuwsshow

AVROTROS dreigt met een rechtszaak als het populaire NPO Radio 1-programma Nieuwsshow verhuist naar Omroep MAX. Dat zei Ed Nijpels, voorzitter van de Raad van Toezicht van AVROTROS, in het tv-programma WNL op Zondag.

AVROTROS wil niet verder met presentator Peter de Bie. Om die reden wil de andere presentator, Mieke van der Weij, volgend jaar niet terugkeren. Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, wil het programma graag overnemen, met de vertrouwde presentatoren. Hij heeft daartoe een voorstel gedaan bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

"Ik vind het schandelijk", zegt Nijpels. "En vooral van de NPO. Het programma zit van oudsher bij AVROTROS. Het is niet van de presentatoren. Als de NPO dan zegt: we pakken het weg bij uw organisatie en op hetzelfde tijdstip mag een andere omroep het uitzenden, vind ik dat onbegrijpelijk."

Nijpels zegt dat de AVROTROS nog in gesprek is met de raad van bestuur van de NPO. "Maar we zullen ongetwijfeld een procedure starten als we onze zin niet krijgen. Het is ordinaire diefstal binnen het publieke bestel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl