NOS NieuwsAangepast

'Nieuwsshow met Van der Weij en De Bie naar omroep Max'

De Nieuwsshow, een van de populairste programma's van NPO Radio 1, wordt overgeheveld van AVROTROS naar Omroep Max. Dat schrijft de Volkskrant op basis van gesprekken met ingewijden. De vaste presentatoren, Mieke van der Weij en Peter de Bie, gaan mee.

De Nederlandse Publieke Omroep vindt het volgens de krant zo belangrijk dat het populaire presentatieduo intact blijft, dat omroeppolitieke belangen moeten wijken. Omroep Max-baas Jan Slagter zegt in een reactie tegen de NOS dat hij de overstap van het duo nog niet kan bevestigen. "Dat kan pas in oktober als het zendtijdbesluit is genomen."

"Ik vind dat het voor de luisteraar erg belangrijk dat de Nieuwsshow, gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij, blijft bestaan", licht Slagter telefonisch toe. "Daar wil ik het bij laten."

Vertrouwensbreuk

Eind augustus was al duidelijk dat Omroep MAX heel graag de Nieuwsshow wilde overnemen. Peter de Bie was door AVROTROS op non-actief gesteld na een vertrouwensbreuk. Mieke van der Weij maakte kort daarna bekend dat ze niet wilde terugkeren bij het programma.

Van der Weij zegt tegen de NOS nog niets definitief te weten. In de Volkskrant zegt de NPO alleen dat er heel goed gekeken wordt naar wat de luisteraars willen en dat in oktober de definitieve zendtijdindeling bekend wordt gemaakt.

AVROTROS, dat de Nieuwsshow al 34 jaar maakt, denkt dat het niet is toegestaan dat programmamakers zomaar een show meenemen naar een concurrent. Volgens de omroep is er nog geen besluit genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl