Omroep MAX-directeur Jan Slagter
NOS NieuwsAangepast

Omroep MAX wil in zee met presentatieduo Peter de Bie en Mieke van der Weij

Omroep MAX heeft een plan ingediend voor een nieuw radioprogramma met het presentatieduo Mieke van der Weij en Peter de Bie. Zij presenteerden sinds 1996 samen het AVROTROS-programma De Nieuwsshow op zaterdagochtend, maar die samenwerking kwam deze week tot een einde toen de omroep De Bie op non-actief stelde na een vertrouwensbreuk.

Mieke van der Weij, wier contract tot 1 januari 2018 loopt, maakte daarop bekend dat ze volgend jaar niet terugkeert bij de show. Ze is het oneens met de keuze van de AVROTROS om De Bie te vervangen voor presentator Jan Mom, die als invaller al vaker met Van der Weij het programma presenteerde. "Die is in mijn ogen niet zo geschikt voor het programma", zegt Van der Weij.

MAX-directeur Jan Slagter gaf naar aanleiding van het vertrek van de twee presentatoren aan dat hij interesse heeft om het programma bij Omroep MAX onder te brengen. Daartoe heeft hij een voorstel gedaan bij de NPO. "Het hangt ervan af of daar ook interesse is, maar we willen graag een vergelijkbaar programma maken met dit duo. Ze mogen niet uit elkaar gehaald worden."

Hart en ziel

In een sms benadrukte Van der Weij vanochtend dat ze De Nieuwsshow graag wil blijven maken met Peter de Bie. "Het is dus niet zo dat ik er genoeg van heb. Integendeel. Ik hou van het programma met hart en ziel. Ik vind dit ook heel erg allemaal." Ze was later op de dag niet bereikbaar voor een reactie op het plan van Jan Slagter.

Die zou het liefst zien dat het nieuwe MAX-programma in 2018 op dezelfde tijd wordt uitgezonden als de huidige Nieuwsshow, op zaterdagochtend tussen 8.30 en 11.00 uur. "Een ander tijdstip kan ook, maar ik vind dit in het weekend hoort. Het liefst in de ochtend, op het moment dat mensen aan de ontbijttafel hun krantje openslaan", zegt Slagter. "Dan zijn er maar weinig opties."

De omroep wil niet alleen Mieke van der Weij en Peter de Bie overnemen. Er zijn volgens Slagter ook gesprekken gaande met de AVROTROS om de huidige redactie van De Nieuwsshow naar MAX te halen.

Geen overname

AVROTROS ontkent dat er sprake is van een overname van de redactie. "Het staat Jan Slagter vrij een programmaplan in te dienen, maar De Nieuwsshow wordt al meer dan twintig jaar gemaakt door onze omroep. We zien geen reden om eraan te twijfelen of dat zo zal blijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl