Arrestaties in St. Louis Reuters

Een groep demonstranten heeft vannacht opnieuw onrust veroorzaakt in de Amerikaanse stad St. Louis. Ze protesteerden tegen de vrijspraak van een blanke ex-politieman, die een zwarte man had doodgeschoten. Honderden agenten kwamen in actie om de orde te herstellen.

Eerder op de avond was er een vreedzaam protest in St. Louis. Toen het nacht werd, riepen de organisatoren de mensen op te vertrekken en de volgende dag terug te komen. Enkele tientallen demonstranten weigerden te vertrekken, tot ongenoegen van de politie. Die noemde het protest "onwettig".

De sfeer werd grimmig toen de politie ingreep. De demonstranten gooiden ramen in van gebouwen en de politie werd bekogeld met prullenbakken en flessen. Zeker negen mensen zijn gearresteerd. Tijdens een eerdere demonstratie in de nacht van vrijdag op zaterdag werden 33 mensen opgepakt.

Vrijspraak

Een rechter sprak de 36-jarige oud-politieman Jason Stockley eergisteren vrij van moord. De aanklagers vonden dat de dood van de zwarte man, Antony Lamar Smith, een racistisch karakter had. Maar daar ging de rechter niet in mee.

Volgens de rechter handelde de voormalig agent uit zelfverdediging.

STER reclame