Explosie
NOS Nieuws

Heel duur blooperfilmpje: Elon Musk kan lachen om mislukte rakettesten

Te weinig brandstof. Te weinig hydraulische vloeistof. Gasklep bleef hangen. Landingsgestel klapte dubbel. Er ging een hoop mis met de rakettesten van ruimtevaartpionier Elon Musk. Maar hij kan er blijkbaar nog om lachen: op YouTube plaatste hij het filmpje How Not to Land an Orbital Rocket Booster.

SpaceX-baas Musk plaatste dik een dozijn mislukte rakettesten op de muziek van John Philip Sousa's The Liberty Bell, vooral bekend als de intromuziek van Monty Python's Flying Circus. "Er waren een hoop problemen voordat het lukte, maar we hebben fantastische beelden van explosies", lachte hij eerder al, hoewel vele miljoenen aan apparatuur verloren moet zijn gegaan.

In de video maakt Musk volop grappen over de getoonde ravage. "Het is maar een krasje", schrijft hij bij rokende brokstukken. "Technisch gesproken is hij geland," meldt hij bij een andere puinhoop, "alleen niet in één stuk." Ook spreekt hij liever van een 'versnelde ongeplande demontage' dan 'explosie'.

Uiteindelijk slaagde hij in zijn ambitie: een raket laten landen en weer terugsturen de ruimte in. "Echte liefde gaat nooit van een leien dakje", relativeert Musk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl